Välj en sida

PELLETSKAMINER

Styr via mobilen och få ett behagligt inomhusklimat oberoende av utetemperatur. Återförsäljare av KMP-produkter via Jannebergs Kvarn. 

Ny Revolutionerande Teknik

Pelletskaminen värmer huset till mindre än halva kostnaden med nuvarande elpriser. Ju mer elpriset stiger, desto snabbare betalar sig investeringen. Dessutom får du en mysig låga på köpet. Styr din kamin direkt från mobilen, fjärrkontroll eller med hjälp av en termostat som känner av innetemperaturen.

Vad Är Pelletskaminen.se?

1990 startades företaget KMP Kalmar Maskin Projekt AB. Verksamheten var då i första hand inriktad på förpackningsmaskiner och så småningom olje- och vedpannor. I mitten av 90-talet startades tillverkning av pelletsbrännare och kaminer.

Lilla Frö

Lilla Frö har en helt ny, intelligent styrning bestående av en kontrollpanel med tryckkänslig färgdisplay som har inbyggt WiFi. Kaminen kan anslutas till det trådlösa hemmanätverket, och styras via webläsaren i mobil, padda eller dator oberoende var du befinner dig.

Ekerum

 Nya Ekerum har högre effekt, och är lättare att rengöra än sin föregångare. Asklådan är finurligt gömd i den utdragbara sockellådan. Den eleganta designen har vi däremot inte ändrat, men nytt är att Ekerum förutom de traditionella och vita färgerna även finns i en halvblank grå kulör. 

Mysinge

Vår populära pelletskamin Mysinge hade nått vägs ände efter  20 års lång och trogen tjänst. Vi kommer naturligtvis erbjuda fortsatt support och reservdelar. Nu kan vi efter en längre tids utvecklingsarbete presentera Nya Mysinge. 

Pelletsbrännare

Vår nya pelletsbrännare bygger vidare på KMP:s poplära rörbrännarkonstruktion från 1996, men med en helt ny styrning och senaste teknik. Brännaren är utrustad med ett högklassigt keramiskt tändelement av samma typ som sitter i KMP:s pelletskaminer. 

Drag

Drag är en unik lösning som gör det möjligt att installera pelletskaminerna Ekerum, Lilla Frö och Mysinge utan skorsten vid en yttervägg. Tänk vilka möjligheter du får att placera kaminen precis där du vill! Med drag får ni en helt annan driftkostnad.

Hur Fungerar det?

Pellets är ett 100% förnybart trädbränsle som tillverkas av restprodukter från skogsindustrin. Det ger god och stabil förbränning med lägre utsläpp av kolväten och partiklar samt mindre mängd aska jämfört med ved eller flis. Att elda med pellets bidrar inte till växthuseffekten eftersom den koldioxid som avges vid förbränningen är samma mängd som det växande trädet en gång tagit upp från luften. 

Enkel Installation

Att installera en pelletskamin är enkelt, och den kan kopplas till en befintlig eller ny skorsten. Det finns också modeller där skorstenen endast är en liten låda med dragfläkt som sätts på fasaden. Har du förberett noga innan kan pelletskaminen vara installerad och igång på ett par timmar.

Behöver du Pellets?

Vi vill att du som kund ska känna dig trygg när du handlar.
Genom att erbjuda pellets från Jannebergs Kvarn med märket Scandbio och Södra Skogsägarna säkerställer vi att du alltid ska kunna värma upp ditt hem till rätt pris och kvalité.

Galleri

Följ med på vår resa!

Adress

Jannebergsvägen 6 B, 374 32 Karlshamn

Telefon

070-811 02 79

 

Email 

jocke@jannebergskvarn.se info@jannebergskvarn.se